אודות האתר

מטרת האתר

אתר זה נכתב בחלק מפרוייקט איתן. אתר זה בא ללמד אדם מן היישוב, בעל הבנה לא רבה במדעי המחשב ובמתמטיקה, בנושא תורת הגרפים. החומר הלימודי באתר נאסף מתוך חומרי הלימוד של האוניברסיטאות השונות בארץ - ולכן הוא גם מיועד לעזור ללימודים אקדמאים בקורסים שונים ומגוונים, כגון: מבני נתונים, יעילות של חישובים, תורת הגרפים, אלגוריתמים 1 ו 2 וכו'.

אודות הבונים

אנחנו, עמית ומאיר, 2 סטודנטים מאוניברסיטת ת"א, לומדים בתואר - מדעי המחשב ומתמטיקה. בחרנו לבנות אתר זה כי לאחר לימודינו בקורס יעילות של חישובים, נוכחנו לדעת כי קל מאוד להבין את הנושא בעזרת המחשות וויזואליות, ברם כאלו אין בנמצא.

אנו מקווים כי תמצא שימוש מועיל באתר זה, ותהנה ללמוד באמצעתו לפחות כמו שנהננו לבנותו.

מנחה הפרוייקט הוא מר אודי הלר.
הראש האקדמי של איתן והמנחה האקדמי של סדנאות איתן הוא ד"ר אריאל פרנק.

על תורת הגרפים

גרפים הם מבני נתונים שהשימוש בו חודר יותר ויותר למדעי המחשב. קיימות מאות בעיות חישוביות מעניינות המוגדרות במונחי גרפים. כמו כן, מאות בעיות מהעולם האמיתי ניתנות לפתרון בעזרת אלגוריתמים מתורת הגרפים. אולם מעל הכל, מעבר היותו תחום חשוב, הוא בראש ובראשונה תחום מרתק, ואולי המרתק ביותר, במדעי המחשב.

ראשי - אודות - מפת האתר

©איתן 2002. כל הזכויות שמורות למערכת המידע איתן.